En que consiteix el Festival d’Enceses del Bestiari de Catalunya?

El Festival d’Enceses del Bestiari de Catalunya pretén estimular la imaginació i l’enginy, per tal de fer lluir el bestiari de foc, exhibint les millors i més potents enceses, que facin espurnejar d’allò més les nostres bèsties, un dels símbols de la nostra identitat com a poble.

El Festival d’Enceses del Bestiari de Catalunya consisteix en un total de 3 enceses de competició. En aquestes 3 enceses les colles de bestiari seguiran les pautes facilitades per l’organització. Una d’aquestes enceses és farà amb el ball protocol·lari i propi de la bèstia i la música de la colla, una altra intentarà dinamitzar la figura de foc per tal de cremar de manera ràpida i lluïda i l’ultima encesa serà amb la música de la banda que acompanya el Festival d’Enceses. L’ordre i la temàtica de les enceses podrà ser revisat i ordenat segons indicacions de la pròpia organització. Addicionalment es realitzarà una encesa final conjunta amb totes les colles participants, compartint la cultura de germanor i respecte pròpia del món del Bestiari.

Qué valorem?

Per tal de garantir una avaluació correcta del Festival d’Enceses, es contarà amb un jurat format per un màxim de 5 membres i un mínim de 3. Tot el jurat serà gent lligada al món del bestiari o de la cultura, prèviament seleccionats per l’organització. Els principals elements que el jurat tindrà en compte seran:

1. Posta plàstica de l’encesa, Bèstia en combinació amb el foc

2. Ball de protocol i escenificació

3. Colors

4. Tipus de pirotècnia

5. Durada de l’encesa

6. Les ganes de gresca

5 bèsties úniques

El total de bèsties de foc participants serà de 5 figures de foc més el amfitrió, el Griu d’Artesa de Lleida, sense dret a concursar.

Uns grans premis per a uns grans participants

1r Premi

1.300€

2n Premi

1.100€

3r Premi

900€

4rt Premi

700€

5è Premi

700€

Votació Premi Popular

Els espectadors podrán votar a la figura de bestiari més destacada mitjançant el mòbil visitant la nostra pàgina web.

Votar

El gran día està aprop!

1 de Juliol del 2023

Vols participar-hi?

Les inscripcions estan obertes del 23 d’Abril al 23 de Maig!

Fitxa d'inscripció

Dona-li una ullada als festivals passats