Participants:
1. Ball de diables de Reus amb la bèstia EL DRAC DE REUS.
2. Ball de diables de Sant Jaume amb la bèstia DRAC DE SANT JAUME DELS DOMENYS.
3. La Satànica de Sant Andreu amb la bèstia CA CERBER BRETOLÀS de Sant Andreu del Palomar (Barcelona).
4. La colla Forques de Can Deu de Sabadell amb la bèstia EL DRAC ANTONOT.
5. Els diables de Llorenç del Penedès amb la bèstia EL DRAC DE LLORENÇ DEL PENEDÈS.
6. Diables de Voramar del Serraló amb la bèstia LA VÍBRIA DE TARRAGONA.
7. Grup Cultural Garrigues Lleida amb el LLEÓ de LLEIDA.
8. Amfitrió de la trobada EL GRIU D’ARTESA DE LLEIDA

La festa es va iniciar amb la benvinguda a totes les colles i una mostra de balls del bestiari participant i la presentació molt especial del grup infantil de percussió Festa’m Tam.

La tarda va continuar amb un correfoc infantil on cal destacar les noves incorporacions, al grup dels diablons, que van ser batejats al mig de la plaça Major i fen-los-hi entrega de la massa de diable. Tant petits com grans van poder gaudir d’una tarda esplèndida i per molts dels petits inoblidable ja que va ser la primera vegada que participaven en un correfoc. Felicitats Diablons!!!.

Per la nit tal hi com estava previst a les 12 en punt, és l’hora que s’ obra la porta del infern: surten del seu cau els diables de Juneda, els “Rojos de Junda”, per inicia un cercavila diabòlic amb mils d’espurnes espetegant pels carrers, desprès d’una bona estona de foc, l’ambient en general ja estava prou escalfat per donar pas al 3r Festival D’Enceses del Bestiari de Catalunya, cal remarcar que les colles d’aquest any eren veteranes i estan molt bregades amb temes del foc i de bèsties i això, es va nota durant l’espectacle, recordo quan preparaven les enceses de les bèsties, allò semblava uns boxes de cotxes de carreres, tots amuntegats muntant els artefactes per l’ocasió, tots amb la màxima concentració i professionalitat. ESPECTACULAR! A part de l’ enceses fantàstiques, la música exultant, el públic impecable i el jurat just; Sobre tot cal destacar la bona coordinació en tot moment de tot l’espectacle, que fins a les hores no ho havíem aconseguit, per fi aquest any SI!. Gràcies a tots els que ho heu fet possible amb l’esforç i la paciència justa. Vull agrair molt especialment al meu amic Jordi Granell de la companyia Xip Xap, que donar vida al personatge de Jordi Botero (mestre de cerimònies) agrair-li la professionalitat i la seua aportació del saber fer, que és la que donar la qualitat al muntatge i que sense ell no seria el mateix, moltes gràcies Jordi. El guanyador d’aquesta 3r Edició va ser “El Drac de Llorenç del Penedès“.

Però els veritables guanyadors de cada any, son els artesencs i les artesenques que ens apleguem a gaudir d’un Festival d’Enceses inèdit als països catalans, que a més a més ens dona prestigi i reconeixement arreu del país .

Salut i molts festivals.

Josep Mª Carrera.

 
 
 

3r Festival d'Enceses

Comments

comments