Dia 2 de setembre de 2016, una de les últimes actuacions de l’any. Ens dirigim cap al sud, a les Terres de l’Ebre, avui toca encendre Tortosa!
Ens han convidat al XXXIII Correfocs de les Terres de l’Ebre. Una barreja entre correfocs i concurs d’enceses, un mesclat de diables i bèsties pel mig de Tortosa.
Hi participem amb els Diables Llampec Nois amb el Drac Jordiet de Ferreries, Ball de Diables Lucífers amb el Drac Nortis de Roquetes, la Colla de Diables d’Aldaia, Ball de Diables 7 Cervells amb Hydracus de Jesús, Diables Carronyers de la Montera amb el Corb de Corbera d’Ebre, la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa amb el Drac Lo Carrau i la Colla de Diables i Tambors Lo Colafre amb el Drac Grafus i Drac Colafre de Remolins.
Venim amb el Griu com sempre, i una encesa de concurs, ben preparada, però avui també toca fer de veritables diables, portem les llances ben agafades, no tots els dies pots treure el dimoni que portes dins.
Són les 10 de la nit, Tortosa és fosca. Les colles de diables i de bestiari comencem a desfilar al ritme dels tambors. Lluïm bèsties i vestimenta fins arribar a la zona del concurs.
Som el segons en entrar, nerviosos fem els últims repassos. Ens toca, entrem a plaça. Primer patums marquen el camí en mig de la negra nit. Surten de darrera els diables amb les llances donant pas al gran Ceptrop. Ho crema tot i desperta el Griu, que entra tot seguit fent l’encesa de lluïment, ell sempre tant majestuós.
Fetes les enceses, anem avançant pels carrers amb el Griu cremant i fent camí davant de tot. Darrera el seguit de diables cremant pólvora i més pólvora fent xalar d’allò més als atrevits Tortosins.
Continua el foc fins a la plaça de l’Ajuntament, allí les bèsties i colles saluden fent foc, com no podia ser d’una altra manera, és el nostre ADN.
Quan ja hi som tots, les bèsties es posen en posició i cremen totes a la vegada, seguit de tots els diables! La plaça està feta de foc, fum i olor a pólvora, no es veu res, només festa i cultura, i de tant en tant una silueta que balla saltant el ball dels diables.
Sembla que si comença a veure, però un seguit de focs artificis culminen la festa.
Estem contents, avui em xalat molt! Ens mereixem un brindis per gairebé acabat la temporada. Som per Terres de l’Ebre, doncs fem tots junts un glop de licor d’arròs!!!
Salut i foc!!!

Comments

comments