El passat 7 de juny, vam iniciar la temporada d’estiu amb el Griu direcció Sant Cugat Sesgarrigues, una localitat propera a Vilafranca del Penedès. Així doncs estàvem convidats a la celebració dels 20 anys del “Sexot”, la bestia mitològica del poble, així doncs Moltes Felicitats per aquests 20 anys Sexot !! Arribàvem a Sant Cugat Sesgarrigues a les 17:30, vam deixar el Griu amb la resta de bestiari, i direcció al bar a prendre alguna coseta per beure, que la calor era contundent. Les altres bèsties participants en la sortida van ser:

• El Boc de Vandellòs.
• El Ferafoc de Sant Quinti de Mediona.
• Sexot de Sant Cugat Sesgarrigues.
• Drac de Sarria.
• Farfolla de la Sagrada Familia.
• La Segunola de Les Gunyoles.

Quan la temperatura va començar a baixar, al voltant de les 19:00, vam poder gaudir de la típica tamborinada entre les diferents colles de bestiari tot fent un cercavila pel poble. Val a dir que tot i ser un poble petit, uns 900 habitants, disposava d’unes molt bones instal·lacions, cal destacar un camp de futbol de gespa artificial, un espaiós poliesportiu, un centre cívic, etc.

Quan vam finalitzar la tamborinada, els de la colla local ens van indicar que aviat tindrem apunt el sopar, doncs cap al poliesportiu faltava gent!! Tot i que fa diversos anys que voltem per Catalunya mai saps quina serà la situació de sopar. Aquest cop ens vam trobar amb un sopar on les cadires brillaven per la seva absència.

Tot havent sopat i havent recollit el obsequi d’assistència, totes les colles vam dirigir-nos al punt d’inici del correfocs. A les 22:00 aproximadament, doncs, donàvem inici a un cercavila ben elaborat amb la justa mesura perquè no es fes ni llarg ni curt. Els membres de la colla van saber compaginar de bona manera el transport del Griu i l’ús de les carretilles. El cercavila va acabar amb una encesa de lluïment de cada bèstia i finalment una encesa conjunta.

Fins a la propera!

 
 
 

Sant Cugat Sesgarrigues

Comments

comments