Aquest darrer 26 d’octubre, la colla del griu va participar en la I Mostra Temàtica de Foc de Catalunya, celebrada a Ripollet. Els participants van ser el següents:

1. AGUILOT DE BONASTRE
2. BÈSTIA DE PARETS
3. ASE INOCENCI VILASSAR DE MAR
4. CABRÓ DE LES FRANQUESES
5. CANCERBER DE CANOVELLES
6. CUCA DE CASTELLBISBAL
7. DRAC ANTONOT DE SABADELL
8. DRAC BARÓ DE NOU BARRIS – BARCELONA
9. DRAC DE FOC EL TALLOT EL VENDRELL
10. DRAC JOANET DE MONTCADA I BIFURCACIÓ
11. DRAC PEPA DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA
12. DRAGA DE CUNIT
13. FIL·LOXERA DE SANT SADURNÍ
14. GALL DE RIPOLL
15. GÀRGOLA DE MANRESA
16. GAT SIRIUS POBLE SEC-BARCELONA
17. GRIPAU DE LES BRUIXES DEL NORD SABADELL
18. GRIU D’ARTESA DE LLEIDA
19. LLEÓ BRUMOT DE GAVÀ
20. MAMUT VENUX DE SANT VICENÇ DELS HORTS
21. MARTINETA DE CERDANYOLA DEL VALLÉS
22. MULASSA FEIXUGA DEL VENDRELL
23. NYCTALUS ALBINYANENSUS D’ALBINYANA
24. PORCA DE SANT ANTONI – BARCELONA
25. SAGRESAURE – SAGRERA- BARCELONA
26. POLL FOLL DE RIPOLLET (Amfitrió)

Així doncs, podeu veure com teníem per davant una gran cita, donada la gran quantitat de bèsties i persones que es van reunir. Amb aquesta il·lusió ben d’hora vam enfilar el camí cap a Ripollet per poder estar situats el més aviat i poder gaudir del dia.

Al llarg del matí vam poder gaudir de l’ambient festiu de la trobada amb diferents actuacions, com per exemple un parell de mostres de pirotècnia realitzades per la colla amfitriona. Però lo realment bonic d’aquest tipus de trobades es poder observar les magnífic bestiari popular i festiu que tenim a Catalunya. Nosaltres tot hi que ja fa alguns anys que voltem per aquest món, encara tenim una gran quantitat de coses per veure i descobrir.

Al migdia vam realitzar el dinar tradicional d’aquestes trobades, en aquest cas tocava paella, amb tots els participants del cercavila, ja fossin diables o batucaries.

A les 17:30 es va iniciar el cercavila amb una encesa conjunta de 100 diables i d’aquesta manera el ambient es va calentar ràpidament. A continuació vam començar a desfilar pels carrers de Ripollet les 26 bèsties, anant fent diverses enceses enmig del camí. La destinació final era la plaça del inici i allí cada bestia tenia la seva presentació amb el seu moment de lluïment. Per qüestions d’atzar, nosaltres vam de les primeres colles en arribar i cremar i d’aquesta manera vam poder gaudir del bon espectacle que ens van oferir les diferents besties, algunes força difícils de veure com ara la Fil·loxera de Sant Sadurni.

En acabar vam realitzar una ultima encesa final i ràpidament vam dirigint cap a casa que érem diumenge i l’endemà tocava treballar/estudiar.

Salut i Foc!!

 

Ripollet Complert

Comments

comments