Dissabte 19 de maig la colla del Griu iniciàvem la temporada dirigint-nos al barri del Poblenou, a Barcelona, per poder participar en el correfoc de les seves festes de maig.

En aquesta trobada hi vam col·laborar juntament amb els Diables del Poblenou amb tot el seu seguici popular i amb el Drac Volador i Sagresaureta de Sagrera.

Vam sortir d’Artesa a les cinc de la tarda per tal d’arribar a Barcelona amb temps, plantar la bèstia i berenar una mica per agafar forces ja que a les nou del vespre començava la cercavila i el correfoc pels carrers del Poblenou.

Durant tot el recorregut vam fer lluir el Griu amb diferents enceses. A més, també vam tenir el privilegi de gaudir cremant amb les maces, sentint-nos autèntics diables, durant tot el camí. En moments de pausa, s’apropaven famílies, fascinades, per poder fer-se fotografies amb el Griu (per no perdre el costum).

Un cop vàrem arribar al final del recorregut, vam realitzar una encesa de lluïment de cada colla i tot seguit va iniciar-se una sèrie d’actes reivindicatius:

En primer lloc, les dones de totes les colles van tenir un paper força important, ja que van poder participar en una encesa exclusivament femenina demostrant que les dones també cremen!

En segon lloc, la tradicional encesa conjunta va tenir un color groc, adient a la situació excepcional del nostre petit país.

Finalment, acabat l’espectacle, ens esperava un sopar per tal de recuperar forces. Aquesta vegada no va ser un “pa amb tomata i embotit” qualsevol, sinó que ens van oferir una magnífica pota de pernil.

Amb la panxa ben plena vam reprendre el camí cap a casa.

 

Salut i foc.

Comments

comments