El passat divendres dia 18 de setembre de 2015 vàrem tenir l’honor de participar a la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona. El motiu va ser que érem una de les colles de bestiari invitades al 30e aniversari del Drac de Sant Roc.

Amb quatre paraules es podria resumir la gran festa de foc que es va poder viure: 30 anys, 30 bèsties. Així és, 30 colles de bestiari vàrem participar del cercavila, una per cada any del Drac de Sant Roc.

La plantada va realitzar-se a les 19:30 al peu de la Catedral, enmig del casc antic de Tarragona. La gran quantitat de colles desplaçades va ocasionar un cert caos, a l’hora de arribada ja que en total devíem ser unes 1000 persones entre diables i percussionistes. El recorregut va començar a la Catedral amb una marxa ordenada i pausada, on una a una les bèsties van lluir davant de centenars de persones, i va continuar pel casc antic i diferents carrers que van tenyir-se de foc. Aquella nit Tarragona era de les bèsties, que cremaven de forma (des)controlada per tots els racons tarragonins.

Tota una gran experiència compartir una nit amb tantes colles del món del bestiari, on vam retrobar vells coneguts i conèixer noves colles. Una nit que va acabar amb una espectacular encesa conjunta, a la rambla Nova de Tarragona, creant un gran passeig de foc que ficava la pell de gallina.

Que per molts anys puguin haver trobades de bestiari tant bestials!

Salut i foc!

Comments

comments