El dia 26 de setembre, coincidint amb la Festa Major de Tardor de Lleida, vàrem tenir l’honor de participar en la Nit de foc. Una actuació per partida doble, ja que cremaren la capital del Segrià amb les nostres dues bèsties, el Griu i la Hydra.

A partir de les 18:30 h va iniciar-se la plantada de les diferents bèsties participants: el Drac de Montblanc, el Drac Carrincló, el Marraco i el Griu i la Hydra d’Artesa de Lleida. Va haver-hi força expectació, sobretot dels més petits, que contemplaven amb admiració totes les bèsties encara tranquil·les, preparades per encendre la fosca nit de Lleida.

A les 19:00 h els diables més menuts varen protagonitzar un correfocs infantil a l’Av. Blondel, seguits en acabar per una tabalada infernal de les diferents colles de percussió. Fem soroll i despertem a les bèsties!

Al so de cada tro les bèsties anaven encenen una a una, ballant al ritme de les seves bandes de percussió, els Kumbeva, en el cas del Griu, i la colla de percussió dels Diables de Junda, pel que fa a la Hydra.

El cercavila arribava fins a l’escenari situat davant l’Ajuntament, on primer hi va haver una encesa dels Marraquets per celebrar l’aniversari. A continuació les bèsties de forma individual varen lluir i presentar-se a tots els assistents. Tot seguit dues lluites es van poder presenciar, el Drac de Montblanc contra el Drac Carrincló, i un esperat derbi protagonitzat pel Griu i la Hydra d’Artesa de Lleida.

Entre duel i duel els Diables de Lleida i els Diables dels Trons varen mantenir la ciutat encesa.

Finalment, com es tradició, una encesa de totes les bèsties juntes cremant força pólvora per espantar la pluja que semblava voler arribar.

En resum aquesta ha sigut la primera sortida conjunta del Griu i la Hydra; una altra participació de la colla en una capital important. Una altra bona experiència per explicar i seguir aprenent.

Salut i foc!

 
 
 

Comments

comments