Iniciem la temporada 2019 amb ganes de foc i festa i ni més ni menys que a la capital, Barcelona. Concretament al districte de Sant Martí on més de 50 bèsties ens hi apleguem per celebrar la trobada Bestiuari organitzada per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

Figures del bestiari català vingudes d’arreu dels Països Catalans amb l’objectiu d’encendre la posta de sol de Barcelona i il·luminar els seus carrers de nit.

Al matí les besties amfitriones ja guardaven el lloc, a la tarda arribàvem els convidats., nosaltres amb el Griu. Dues files a banda i banda omplien el carrer al costat del Parc de Sant Marti. La veritat és que feia impressió veure la quantitat de besties que tenim i les diferents formes i tipus. Som un món ben divers, però a l’hora ben unit.

A les set començava la desfilada de figures una darrera l’altra, sense foc, només amb el so de la percussió de Kumbeva i les mirades dels curiosos. Ens dirigíem tots a una recta infernal, allí, una seguint a l’altra les bèsties van cremar sense parar. Encesa rere encesa des de l’estrena del carrer fins al seu punt i final.

Ben escalfats a la recta era ara hora d’enlairar cap a la Plaça de la Gàbia on vàrem fer l’encesa i ball de lluïment que posava fi a una trobada infernal a la ciutat comtal.

Sopats, amb olor a pólvora i cansats direcció a casa anem diables, bèstia i carro. Fins una altra Barcelona.

L’abril ja crema, que es prepari la resta de l’any.

Salut i foc.

 

Comments

comments