Dissabte 30 de setembre vam tenir l’honor de visitar la capital, Barcelona, i actuar al barri de les Corts en motiu del 14é Correfoc Unitari dins dels actes de la Festa Major.

Era una trobada complerta, des de la sortida del sol fins a la foscor de la nit. Correfoc de matí, correfoc de nit i entre mig ballades de gegants, bèsties i diables.

A les 10 s’iniciava el correfoc de matí, però el nostre dia no va començar com esperàvem. El vehicle del grup de percussió va cremar abans que els diables i les bèsties. La furgoneta del grup de diables i la bèstia va tenir que anar al rescat i continuar direcció la ciutat comtal.

Vàrem arribar puntuals al inici del correfoc, i just la bèstia tocava terra que ja corria encesa pels carrers de les Corts. Tot i els incidents i la calor humida de la costa vàrem aconseguir arribar cremant pólvora fins a l’hora del vermut.

Tot seguit dinar de germanor en un xinés català amb plats combinats, un dinar original.

A la tarda vàrem tenir temps de descansar i fer un beure pel barri mentre queien quatre gotes i refrescaven els carrers. En anar-nos a posar en marxa un altre incident ens volia posar a prova per iniciar el correfoc. Aquest cop l’averia la va tenir el transport de pirotècnia, una roda del carro va explotar. Tot i això boxes, carro de substitució i endavant, a cremar.

Un cop preparats a partir de les 8, per  escalfar l’ambient, va començar una demostració de percussió, on els nostre grup acompanyant Kumbeva va deixar el llistó ben alt. A continuació en mig de la plaça llances amunt i foc de les colles de diables, i darrere les bèsties lluint encesa.

A partir d’aquí va iniciar-se el correfoc unitari de colles de diables i de bèsties pel barri. Pólvora, xiulets, trons i fum que van culminar amb una altra encesa de lluïment i una ja tradicional encesa conjunta de germanor.

Finalment, a les 11 de la nit tocades, una mica de sopar i agafar forces pel viatge i sobretot pel dia llarg i emotiu que ens esperava l’endemà.

Comments

comments