El darrer 24 de gener vam iniciar la temporada 2015 amb la colla del Griu. La destinació escollida va ser Parets del Vallès, població veïna de Montmeló, a la seva Festa Major d’Hivern. A més a més la seva bestia mitològica, anomenada la Bèstia, celebrava els 10 anys. Així doncs ben tapats a causa del fred, vam enfilar camí a Parets del Vallès. La trobada de bestiari estava composada per:

1. El Griu d’Artesa de Lleida.
2. El Poll Foll de Ripollet.
3. El Drac de la Trinitat Vella. (Barcelona)
4. El Drac de Gràcia. (Barcelona)
5. L’Espurna de la Llagosta.
6. La Nebula de la Trinitat Vella. (Barcelona)
7. La Pedra de Parets del Vallès.
8. La Bestia de Parets del Vallès.

En arribar a la localitat de Parets, ens vàrem trobar que teníem que exposar el Griu, conjuntament amb la resta de bestiari, enmig del mercat medieval celebrat durant tot el dia a Parets. Així doncs vam poder passar l’estona observant el mercadet i comprant alguna coseta per fer passar la gana. Just abans de iniciar el cercavila, es va repartir ron cremat per començar a escalfar l’ambient, no oblidem que estàvem a ple gener.

A les 18:30 vam iniciar el cercavila, típic de les trobades de bestiari, on en cada plaça o cruïlla teníem disposada una encesa per poder deleitar els espectador. Les figures de bestiari estan fetes per lluir, cremar i admirar des de la distància, si hi ha algun valent també es pot apropar naturalment, per això és molt important tenir una zona amplia, on la gent pugui disfrutar de les bèsties en acció. La gent, coneixedora d’aquest fet, ens esperava amb ànsia a cada plaça, fet que ocasionava que el recorregut el féssim gairebé amb absència de públic.

En acabar l’actuació, vam recollir los “ trastos” i direcció al sopar, en el qual ens havien promès que tindríem un plat calent. Així va ser; vam arribar al local de la colla de diables (Deu Nido, quin local companys! ) i allí ens esperaven amb una sopa ben calenta, per recuperar forces, i un pa de pagès amb pernil.

I així va acabar la primera sortida en ple gener del Griu d’Artesa de Lleida.

Salut i foc.

 
 
 

Parets del Vallés 2015

Comments

comments